LATAA 2017 KILPAILUN TULOKSET PDF:NÄ
Päivitetty 18.10.2017

Nordic Challenge (NC) jälleen vuonna 2017!

Nordic Challenge 2017 –pienoismallitapahtumassa (NC) on tänä vuonna paljon uutta ja mielenkiintoista. Tapahtuman erikoisteemoina ovat Suomi 100, siviilimallit sekä 70-luku. Legendaariselta pienoismallivalmistajalta, Airfixilta, tulee lauantaina 14.10. paikalle tutkija Simon Owen (Lead Researcher). Hän pitää mielenkiintoisen englannin kielisen esityksen aiheesta: Scaling Down Reality; a lecture on how the kits are developed, the history of Airfix and the lengths taken to try and ensure accuracy. Hän jakaa lauantaina myös palkintoja parhaille valitsemilleen Airfix-malleille. Muista erikoispalkinnoista tiedossa ovat Suomen ilmailumuseon palkinto parhaille siviililentokonemallille sekä Koala-kustannuksen palkintokirja, Mersu - Messerschmitt Bf 109 G Suomessa, joka ilmestyy elokuussa. Kirjan kirjoittaja, Kari Stenman, jakaa palkintokirjan sekä parhaalle aikuisen että juniorin tekemälle suomalaiselle Mersulle.

NC:n järjestävät yhdessä Suomen pienoismallirakentajat (SuPi) sekä IPMS Finland. Mallit osallistuvat kahteen kisaan, NC:een ja IPMS Openiin. Kaksipäiväinen tapahtuma sisältää myös paljon esityksiä ja työnäytöksiä. NC järjestetään osana Suuri Snadi-tapahtumaa 14-15.10.2017, joka pidetään tänä vuonna Otahallissa, Espoon Otaniemessä.

Tarkempi esitysten ja työnäytösten aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.

Kilpailuluokat ovat pääosin samat kuin viime vuonna. Uutta ovat aiemmin mainitut erikoispalkinnot. Juniori-luokka jaetaan kahteen osaan: Lapset 12v ja nuoremmat sekä Juniori 13-17 vuotiaat. 1970s –luokassa tärkeintä on ilmentää 70-luvun henkeä. Mallilla, dioraamalla, figuurilla tai mittakaavalla ei ole merkitystä. Area 51 –luokka on jälleen mukana. Ideana on tehdä malli itselle vieraasta aiheesta. Luokassa ei ole mittakaavaa, kaikki käy! Ainoa rajoitus on se, että olet tehnyt mallisi itsellesi uudelta mallailualueelta. Area 51 –luokan malleja ei arvostella, mutta osallistujien kesken arvotaan palkintoja. Mukana on myös Vain näytille -luokka, johon voit tuoda mallejasi vain näytille.

Mallien ennakkoilmoittaminen alkaa 1.9.2017 ja päättyy 8.10.

Ilmoittautumismaksu on 5€/mallari. Maksu suoritetaan paikan päällä. Lisätietoa saa myös näistä linkeistä:
http://www.pienoismallit.net/tapahtumat/2017/nordic-challenge/;
https://www.facebook.com/NordicChallenge/?fref=ts;
http://www.ipms.fi/

Mallien ilmoittaminen tästä

Ilmoitathan mallisi etukäteen jonojen välttämiseksi!

Lataa NC2017 ohjelmaesite
Download NC2017 program in english
Download NC2017 program in russian

Mallien tuominen: Malleja voi tuoda näyttelyyn perjantaina 13.10. klo. 17:00 – 20:00 ja lauantaina 14.10 9:00-12:00. Mikäli sinulla on hankaluuksia tuoda malleja näinä ajankohtina, ota yhteys järjestäjiin.

Mallien pois vieminen: Mallit voi hakea pois sunnuntaina 15.10. 16:30 alkaen

Huom! Vain ennakkoilmoittautuneet saavat vapaapääsyn myös Suuri Snadi -tapahtuman.

Nyt kaikki innolla tekemään uusia malleja! Ilman rajoituksia ja stressiä.