Old Toy Swap / LeikkikalumarkkinatSuomessa on pidetty jo yli 20 vuotta leikkikalumarkkinoita. Alkuvuodesta 1993 Suomen Models Cars, Carl-Erik Ny-manin johdolla aloitti leikkikalumarkkinoiden järjestämisen Suomessa. Tapahtuma oli uraa uurtava. Ensimmäinen tapahtuma pidettiin Helsingin Nuorisoasiainkeskuksen tiloissa Töölön Kisahallissa.

Ensimmäisiä näytteilleasettajia/harrastajia oli tapahtumassa parisenkymmentä: Suomen Model Cars, Åsa ja Juha Tapaninen, Pop Antik, Zoom, Radiotarve, Arto Hyttinen, Jorma Wahlström, Philip Murdén, Juhani Lemmetti, Martti Rinne, Kristine Mustonen, Olavi Pajula, Jorma Eerola, Kalevi Lehtikari, Jouni Rantala, Jukka Eeriksson, Sami Hamidulla ja Janne Heikkilä. Muutama heistä on nytkin paikalla leikkikalumarkkinoilla. Ensimmäisessä tapahtumassa kävi pari sataa henkeä ihmettelemässä mitä tarkoitti ”Leikkikalumarkkinat”, mutta pian alettiin ymmärtää mistä oli kysymys.

Syksyn 1993 tapahtuma oli jo harrastajille ja näytteilleasettajia tutumpi joten kävijöitä oli runsaasti enemmän. Tapahtuma kasvoi pikkuhiljaa vuosi vuodelta kunnes Nuorisoasiainkeskuksen tilat kävivät pieneksi. Lähdettiin tutkimaan muita vaihtoehtoja ja löysimme sattumalta Valkoisen Salin. Valkoisessa Salissa olimmekin melkein koko ajan lukuun ottamatta 1999 kevään tapahtumaa, joka pidettiin Helsingin pääpostin tiloissa. Valkoisessa Salissa tapahtumia pidettiin kaksi kertaa vuodessa aina vuoden 2012 loppuun asti. Vuodesta 2013 lähtien kevään Old Toy Swap tapahtuma on siirtynyt Turun Messukeskukseen ja syksyn tapahtuma on Vantaan Energia Areenalla tänä syksynä jo kolmatta kertaa.

Alapuolella kuvia tapahtuman aikaisemmista tapahtumista sekä vanhoista julisteista.