Miniasuntomessut jälleen 6.-7.10.2018 Suuri Snadi tapahtumassa

Tapahtuman yhteydessä järjestetään joka vuosi Miniasuntomessut eli eri teemoilla koottu nukkekoti-/pienoishuone tai nukkenäyttely. Vuoden 2018 näyttelyyn on tällä kertaa koottu harrastajien tekemiä pienoismaailmoita ja -huoneita sekä nukketaloja.

Minikalustekisa on järjetetty viisi kertaa

Suuri Snadi -tapahtuman yhteydessä on järjestetty aikaisempina vuosina minikalustekisa. Tänä vuonna pidetään kilpailun kohdalla välivuosi ja palataan asiaan ensi vuonna uudistuneena.

Ensimmäsenä vuonna 2013 kilpailutyön aiheena oli Pöytä, vuonna 2014 Sänky, vuonna 2015 Istuin. Vuoden 2016 teemakilpailun aiheena oli Säilytin - eli mitä kätket sisääsi? Viime vuonna teemakilpailun aiheena oli Lämmönlähde. Kilpailuihin on osallistunut vuosittain toinen toistaan upeampia töitä. Voit tutustua niihin Kuvagalleriassa.

Aiempien vuosien näyttelyteemoja ovat olleet:

Vuonna 2017 Suuressa Snadissa pidettiin Kyläjuhlat!Nukkekotiyhdistys järjesti 2017 perinteisen nukkekotinäyttelyn sijasta paikalle kylän, johon kävijöiden nukkekotien asukkaat pääsivät tutustumaan. Samalla oikeankokoiset ihmisillä oli mahdollisuus tavata toisiaan yhteisen kiinnostuksenkohteen parissa ja tutustua toisiinsa.

Messuhalliin oli rakennettu kuuden metrin pituisen tila, johon maisemoitiin yhtenäinen kokonaisuus. Paikalla oli useita taloja, tori, torikojuja ja -kahviloita ja uimaranta, paljon muuta nähtävää ja kuvattavaa. Kyläjuhlilla saattoi vierailla nukkeja ja muut hahmoja eri aikakausilta, siellä mahtuivat satu ja realismi samaan pöytään. Mittakaava vaihteli noin 1/18 ja 1/10 välillä, joten mukaan mahtui monen kokoista porukkaa. Hanna Merosen koordinoima Kyläjuhlat tehtiin yhteisvoimin.

Tälläinen esillepano ja osallistumisen mahdollisuus otettiin erinomaisesti vastaan ja varsinkin vilkkaampana lauantaina kylän kujat, torit, kahvilat ja kojut olivat tupaten täynnä juhlivia nukkevieraita. Tutustu Kyläjuhla-näyttelyn kuviin Galleriassa.

Vuoden 2016 teema oli "Lyhdyssä on elämää". Lisäksi esille oli koottu Nukkekotiyhdistyksen 25-juhlavuoden rintamamiestaloja.


Vuoden 2015 asuntomessujen teemana oli Eläimellstä menoa! Näyttelyyn oli koottu erilaisille eläinhahmoille rakennettuja nukketaloja ja roomboxeja. Vilkaise kuvia kuvagalleriasta.

Vuoden 2014 asuntomessujen teemana oli Tove Janssonin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Muumit ja muut sadut. Koolle oli saatu tääläkin kertaa laaja näyttely aiheesta. Satutaloihin voit tutustua Kuvagalleriassa.

Vuonna 2013 järjestettiin nukkekotikerhoille "kutsukilpailu", jonka aiheena oli Huoneen nurkka". Ryhmätyön tekemiseen osallistui yli 10 kerhoa tai ryhmää ja niin saatiin esitellä messuyleisölle taidolla ja pieteetillä valmistettuja Huoneen nurkkauksia. Pääset kurkistamaan niihin Kuvagalleriassa.

Vuoden 2013 asuntomessuosuudessa esiteltiin Kauppakuja, jolle oli koottu lähes 30 pientä nukkekotimyymälää ja torikojua. Pääset kurkistamaan niihinkin Kuvagalleriassa.