Miniasuntomessut 14.-15.10.2017 Suuri Snadi tapahtumassa

Suuren Snadin yhteydessä järjestetään Miniasuntomessut-tapahtuma, joka on vuosittain eri teemoilla esittäytyvä nukkekoti- ja pienoishuonenäyttely. Miniasuntomessuilla järjestetään myös kaikille harrastajille avoinmia teema- ja kutsukilpailuja.

Vuonna 2017 Miniasuntomessujen näyttelyn teema julkistetaan kevään 2017 aikana.

Vuoden 2017 teemakilpailun aihe julkistetaan kevään 2017 aikana.

Ensimmäsenä vuonna 2013 kilpailutyön aiheena oli Pöytä, vuonna 2014 Sänky, vuonna 2015 Istuin. Vuoden 2016 teemakilpailun aiheena oli Säilytin - eli mitä kätket sisääsi? Kilpailuihin on osallistunut vuosittain toinen toistaan upeampia töitä. Voit tutustua niihin Kuvagalleriassa.

Miniasuntomessut järjestää myös nukkekoti- ja nukkeaiheisia työpajoja messujen yhteydessä.

Aiempien vuosien näyttelyteemoja ovat olleet:

Vuoden 2016 teema oli "Lyhdyssä on elämää". Lisäksi esille oli koottu Nukkekotiyhdistyksen 25-juhlavuoden rintamamiestaloja.

Vuoden 2015 asuntomessujen teemana oli Eläimellstä menoa! Näyttelyyn oli koottu erilaisille eläinhahmoille rakennettuja nukketaloja ja roomboxeja. Vilkaise kuvia kuvagalleriasta.

Vuoden 2014 asuntomessujen teemana oli Tove Janssonin 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Muumit ja muut sadut. Koolle oli saatu tääläkin kertaa laaja näyttely aiheesta. Satutaloihin voit tutustua Kuvagalleriassa.

Vuonna 2013 järjestettiin nukkekotikerhoille "kutsukilpailu", jonka aiheena oli Huoneen nurkka". Ryhmätyön tekemiseen osallistui yli 10 kerhoa tai ryhmää ja niin saatiin esitellä messuyleisölle taidolla ja pieteetillä valmistettuja Huoneen nurkkauksia. Pääset kurkistamaan niihin Kuvagalleriassa.

Vuoden 2013 asuntomessuosuudessa esiteltiin Kauppakuja, jolle oli koottu lähes 30 pientä nukkekotimyymälää ja torikojua. Pääset kurkistamaan niihinkin Kuvagalleriassa.